top of page
appikon.png
Rädisa Appen

Ux, Ui, Wireframes, Sitemap, Styleguide & Prototyp

I denna skoluppgift fick vi en breif på att vi skulle skapa en app för en resturang i Göteborg. Jag valde skapa en app till ett fine dining-koncept. Jag ville göra något annorlunda och försöka hitta ett fält där inte appar används mycket idag. Frågeställningen som uppstod blev: hur gör man en app ”fancy”? 

 

Jag började med att bygga konceptet kring restaurangen och dess profil. Jag ville jobba utifrån den skandinaviska designtraditionen med inspiration i 50-talets möbeldesign och funktionalism. Jag kom fram till att appens formspråk skulle vara rakt, enkelt och minimalistisk med en stark hållbarhetsprofil. Jag bestämde tidigt att restaurangen skulle vara helt vegetarisk för att jag tycker det går hand i hand med hållbarhetstänket. Jag valde namnet Rädisa och plockade fram naturnära färger som speglade närproducerat och fine dining. Jag gjorde en konkurrentanalys av restauranger i Göteborg, såsom Natur och Bhoga, vilka arbetar med liknande koncept. I analysen studerade jag deras formspråk och framtoning på sina hemsidor. 

 

En av de viktigaste funktionerna i appen är att bordsbokning ska vara superenkelt. Jag ville att allt innehåll skulle upplevas som om det låg på en och samma sida, att man bara fyller i steg för steg via en tydlig progression. Den andra och kanske ännu viktigare funktionen i appen är menyn som o också innehåller information om mat och dryck. Jag vill att användaren ska kunna hitta precis allt som de letar efter gällande sin upplevelse, just för att komplettera personalen som redan finns i restaurangen. Det är också ett sätt att få användare att se ett mervärde i att använda appen. Informationen blir förhoppningsvis intressant och på så sätt användbar även utanför restaurangbesöket. 

bottom of page